Deze duurzame merken van Nederlandse ondernemers vind je in onze Plasticvrij Kerstpakketten

NoMorePlastic

Shoppers van gerecycled bedlinnen en tafellakens.  25% van de opbrengst gaat naar de Plastic Soup Foundation.

Healthy Seas Socks

Zachte en comfortabele sokken gemaakt van achtergelaten en ronddobberende visnetten. Healthy Seas Socks steunt de Healthy Seas Foundation.


Bo-Bottles

Prachtige glazen flessen voor het drinken van jouw kraanwater. Bo-Bottles is business angel van de Plastic Soup Foundation.

The Bamboo Brush Society

Tandenborstels en wattenstaafjes gemaakt van  biologisch afbreekbaar bamboe, waarvan 1% van de opbrengst naar 1% for the planet gaat.

Sipster Straws

Handgemaakte, herbruikbare en volledig afbreekbare rietjes van bamboe. 

Bumi Bars

Shampoo bars gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zonder plastic verpakking.

Bo Weevil

Groente- en fruitzakjes gemaakt van biologisch gecertificeerd katoen.

Lekkerineenpotje

De lekkere deo's van Lekkerineenpotje zijn gemaakt van planten en komen natuurlijk in een recyclebare verpakking, zonder plastic.

Kerstpakketten of kerstgeschenken. Elk jaar is het weer een terugkomend fenomeen. In 2018 was dat een kerstpakket van Sligro of Makro en in 2019 een Feelingz of Bol.com cadeaubon. Op de websites van al deze partijen worden de pakketten omschreven als een uniek kerstpakket, een luxe kerstpakket, een origineel kerstpakket en/of duurzaam kerstpakket. Maar één ding viel ons op. Het zijn vaak dezelfde soort producten. Producten voor eenmalig gebruik of producten zoals toastjes of een potje olijven die je in het voorjaar van het volgende jaar nog altijd terugvindt in de voorraad kast. Bovendien wordt er ongelooflijk (onnodig) veel verpakkingsmateriaal gebruikt bij deze kerstpakketten. Dat vinden wij jammer en bovendien zonde. En daarom zijn wij dus zo trots op ons Plasticvrij Kerstpakket. Er zijn zoveel leuke duurzame producten van Nederlandse ondernemers op de markt tegenwoordig.  Dat inspireerde de ondernemers van het Plasticvrij Kerstpakket om met elkaar een wezenlijk ander kerstpakket aan te kunnen bieden. 
Volgens ons is dat goed gelukt.